Med detta API kan du få reseförslag från A till B inom Stockholms län med SLs trafik.

I SLs reseplanerare finns även Waxholmsbolagets trafik. APIet kan användas för att beräkna reseförslag mellan valfri kombination av position och/eller stoppställe. APIet returnerar reseförslag från ”bästa matchning” av det som läggs in.

SL kommer med en ny API: Läs om SLs nya API

Förändringar sedan SL Reseplanerare 3

En ändring har genomförts som kan påverka implementerande applikationer.
För version 3.1 av reseplaneraren så har svarsformatet avseende crd-elementen i den polyline som beskriver detaljerad färdväg ändrats. Punkterna representeras i denna version av double-tal jämfört med version 3.0 som representerade dem som heltal.

SL Reseplanerare 3.0:

<crd>17973032</crd><crd>59360501</crd><crd>9</crd> <crd>18</crd>


SL Reseplanerare 3.1:

<crd>17.973032</crd><crd>59.360501</crd><crd>9.0E-6</crd><crd>1.8E-5</crd>

API-nyckel

Det krävs en giltig API nyckel som skickas med som parametern "key" i alla metodanrop. En API nyckel får man genom att skapa ett projekt som använder detta API. Mer om hur du skapar och använder API nycklar hittar du här. För att få en API nyckel så måste man godkänna APIets licensvillkor. Det finns vissa begränsningar på antalet anrop per minut och per månad.

Notera: För att få Guld-nivå krävs att man skriver en utförlig beskrivning av projektet på Trafiklab. Projekt som saknar beskrivning kommer att nekas Guld-nivå.

Nivå Max anrop/månad Max anrop/minut
Brons 10 000 30
Silver 500 000 60
Guld Efter behov
Vår målsättning är att alla som vill ha data ska få tillgång till denna, och att det ska förbli kostnadsfritt. Begränsningarna vi har idag är till för att vi vill kunna garantera att vår teknik fungerar till så många så möjligt. Innan vi uppgraderar en tjänst vill vi ha en prognos för hur mycket trafik tjänsten kommer att generera i relation till hur många resenärer som får nytta av informationen. För att få ditt konto uppgraderat, använd uppgraderingsknappen vid din nyckel.